100% DISCREET

Vertrouwd & Anoniem

SUPERSNEL

Zelfde dag verzonden

Welk soort incontinentiemateriaal is geschikt voor mij?

Welk soort incontinentiemateriaal is geschikt voor mij?

Er zijn veel verschillende soorten incontinentiemateriaal te verkrijgen op de markt. Mensen praten vaak niet over incontinentieproblemen en dus ook niet over incontinentiemateriaal. Ze gaan daarom op het internet zoeken naar informatie over welk product ze nodig hebben. Er staat veel informatieve informatie op het internet, maar ook veel onjuiste informatieve informatie. Zo kiest men uiteindelijk het verkeerde materiaal of wordt het materiaal verkeerd gebruikt. Zo neemt de kans op lekken toe en kunnen er huidirritaties ontstaan.

Voorkom huidirritatieshuidirritaties

Huidirritaties worden veroorzaakt door het verkeerd gebruiken van incontinentiemateriaal. Dit komt het meest voor bij het gebruik van inleggers. Deze zijn zeer dun en discreet, waardoor ze bijna niet te zien zijn tijdens het dragen. Inleggers zijn echter niet gemaakt voor dagelijks gebruik, maar voor enkele dagen per maand. Er zit veel parfum op om luchtjes tegen te gaan en indien u inleggers dagelijks draagt kunt uw huid hierdoor geïrriteerd raken. Ook bestaan de lichte inleggers voornamelijk uit katoen en hebben erg weinig absorptievermogen. Ze kunnen dus niet zo veel vocht opnemen en het materiaal blijft nat wanneer het langdurig wordt gedragen. De huid wordt hierdoor ook betast, wat kan leiden tot een geïrriteerde, schrale huid.

“Wist u al dat veel mensen een inlegger in pants of slips stoppen? Ze denken dat er op deze manier meer urine opgenomen kan worden. Stop hier per direct mee, want het zal via uw benen gaan doorlekken!”

Informeer en wordt geadviseerd

Mensen kiezen hun incontinentiemateriaal vaak op gevoel in plaats van het beste materiaal voor hun problemen te zoeken. Ze willen bijvoorbeeld materiaal met een bepaald soort buitenkant of juist heel dik materiaal, omdat ze denken dat dit het best beschermd. De dikte van een bepaald soort incontinentiemateriaal hoeft niet te betekenen dat het meer vocht op kan nemen. Soms bestaat dit dikke verband juist uit meer goedkoop wattenpulp en minder absorberende korrels. De absorptiecapaciteit wordt hierdoor niet veel groter en het materiaal is veel minder discreet. Maak uw keuze dus niet op basis van de dikte van het materiaal, maar kies voor de juiste absorptievermogen, comfort en pasvorm.

Wanneer u last heeft van urineverlies en/of ontlastingsverlies dan kan dit uw activiteiten in de weg zitten. Dagelijks ervoor zorgen dat uw huid niet in contact komt met urine. Gelukkig biedt 123incontinentie een ruim assortiment aan incontinentiematerialen van de bekendste A-merken wereldwijd. Onze merken: TENA, Abena, Attends, Absorin, Hartmann, Depend en Seni.

“Last van urineverlies? Wij adviseren altijd inleggers of incontinentiebroekjes (pants).”

Heeft u last van ontlastingsincontinentie? Lees hier meer informatie over het meest geschikte materiaal speciaal voor ontlastingsverlies. Wilt u weten wat voor soorten materiaal wij speciaal voor fecesincontinentie (ontlastingsverlies) verkopen? Bekijk hier.

Veilig & Vertrouwd