100% DISCREET

Vertrouwd & Anoniem

SUPERSNEL

Zelfde dag verzonden

Soorten incontinentiemateriaal

Welke soorten incontinentiemateriaal zijn er?

Wat moet ik bestellen? Waar kan ik welke verschillende soorten incontinentiemateriaal kopen? Wij hebben de oplossingen.

Incontinentie is hedendaags een groot probleem geworden. Er is variatie genoeg wat betreft soorten incontinentiemateriaal, waaronder inleggers, pants, slips, bed onderleggers, tot zelfs huidverzorgingsproducten. Inleggers, luiers/pampers voor volwassenen, slips, voor mannen, bed onderleggers, verzorgend wassen zonder water voor de incontinentiezorg of fixatie zijn te koop via onze webshop.

Incontinentie Pants

Pants zijn instappers, maar dan niet voor schoenen, maar voor incontinentie. Het lijkt op normaal ondergoed, alleen wat dikker aangezien ze ontworpen zijn voor incontinentie om urine en ontlasting te beschermen. Deze soorten incontinentiemateriaal, genaamd de pants zijn zowel geschikt voor volwassenen vrouwen als mannen. Het woord luier gebruikt bijna niemand zo snel meer, maar daarvoor wordt het woord pants, oftewel incontinentiebroekje, incontinentieluier voor genoemd. Dat klinkt voor volwassenen in dat geval beter dan het woord luier. De pants zijn een erg populair incontinentiemateriaal. Veel mensen dragen liever een pants dan een inlegger, want ze voelen zich daardoor beter beschermd. Bij 123incontinentie kunt u veel verschillende soorten en merken pants kopen, bijvoorbeeld TENA Pants of Absorin Pants. De broekjes zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, voor licht tot zeer zwaar urineverlies. Tegenwoordig zijn de incontinentiebroekjes nog amper van normaal ondergoed te onderscheiden, waardoor ze erg discreet zijn.

Incontinentie Slips, luiers voor volwassenen

Slips zijn luiers maar dan voor volwassenen. Makkelijk vast te maken dankzij plakstrips. Slips zijn wegwerp incontinentiemateriaal. Slips lijken het meest op de luier die we van baby’s kennen. Ze worden met plakstrips op de heup vastgezet. De slip kan zo perfect het lichaam omsluiten, waardoor de kans op doorlekken minimaal is. Incontinentieluiers zijn ook erg geschikt voor bedlegerige mensen, want zelfs wanneer u ligt, is de kans op doorlekken zeer klein. Dit materiaal is goedkoper dan de pants. Slips zijn geschikt voor mannen en vrouwen en hebben het grootste absorptievermogen.

Incontinentie Inleggers

Inleggers nemen vocht snel op en is snel te vervangen. Ze kunnen los ingelegd worden in uw ondergoed of in een fixatiebroekje. Voor deze soorten incontinentiemateriaal bestaan er ook inleggers voor dubbele incontinentie, ook wel urineverlies en ontlastingsverlies samen genoemd. Inleggers zijn geschikt voor alle soorten incontinentie. Ze zijn erg simpel, comfortabel en krachtig. De inlegger draagt u gewoon in het eigen ondergoed en het is daardoor erg discreet en eenvoudig te dragen. De inlegger is het populairste soort incontinentiemateriaal. Het is in alle soorten en maten verkrijgbaar, voor elk soort probleem is er een geschikte inlegger.

Fixatiebroekjes/Netbroekjes

De fixatiebroekjes. Ontzettend handig voor de actieve incontinente mensen onder ons. De fixatiebroekjes kunnen in combinatie met inleggers gebruikt worden. De fixatiebroekjes zorgen namelijk ervoor dat de inleggers niet kunnen verschuiven. Hierdoor blijft de inlegger op de juiste plek en kunnen de inleggers hun werk verrichten. De fixatiebroekjes worden meestal per stuk geleverd. Fixatiebroekjes kunnen meestal tot 60 graden gewassen worden, vaker dan 2x. Deze soorten incontinentiemateriaal zijn hedendaags niet zo populair.

Bed Onderleggers

Als men incontinent is, dan kan het voorkomen dat er ’s nachts ook urine-en ontlastingsverlies voorkomt. Daarom is het handig om ook in bed gebruik te maken van verschillende soorten incontinentiemateriaal. Vindt u dit niet lekker slapen, dan bieden wij de juiste oplossing, namelijk ‘bed onderleggers’ of ‘matrasbeschermers’. Hiermee wordt u niet wakker met een nare urinegeur of een natte bed. Ook voor rolstoelgebruikers kunnen deze soorten incontinentiemateriaal genaamd incontinentiematjes, gebruikt worden.

Incontinentie gebeurt zowel overdag als ’s nachts. De urinedruppels kunnen elk moment gelost worden. In bed kunnen ook broekjes en inlegverbanden gebruikt worden. Iedereen slaapt ’s nachts anders. Daarom is de bed onderlegger een oplossing voor incontinentie tijdens de nacht. Een onderlegger is dé uitkomst voor bedplassende volwassenen vrouwen en mannen gedurende de nacht. Een andere benaming hiervoor is incontinentiematje. Matrasbeschermers kunnen uiteraard ook in een rolstoel gelegd worden. Natuurlijk zijn er ook wasbare bed onderleggers op de markt beschikbaar. Dankzij de wasbare incontinentie bed onderleggers kunnen deze vaker gebruikt worden, dan de wegwerp bed onderleggers.

Welke soorten urineverlies/ontlastingsverlies komen er voor bij vrouwen?

 • Stressincontinentie, komt meestal voor tijdens het lachen of hoesten. Deze vorm van incontinentie komt vaak voor bij zwangere vrouwen, maar kan ook voorkomen tijdens het sporten.
 • Aandrangincontinentie, u krijgt het gevoel om naar het toilet te gaan, maar verliest direct al urine. Moet u vaker plassen dan 8x per dag? Dan is dat een symptoom.
 • Functionele incontinentie, komt voor bij psychische en lichamelijke problemen.

Welke soorten urineverlies/ontlastingsverlies komen er voor bij mannen?

 • Aandrangincontinentie, meest populair onder mannen. Ineens krijgt u het gevoel, en dan is het al te laat.
 • Stressincontinentie, komt voor bij het lachen, gewichtheffen, niezen of hoesten. Moet u vaak naar het toilet na een prostaatoperatie? Dan is dat een symptoom.

Welke soorten incontinentiemateriaal zijn geschikt voor de combinatie van urine en ontlasting?

Heeft u last van dubbele incontinentie? Welke soorten incontinentiemateriaal kunt u hier bij gebruiken? Wij raden de TENA Slip Super, Attends Faecaal F6 of TENA FLEX aan.

Help! Ik plas tijdens het slapen ’s nachts!

Wordt u wakker met een nare urinegeur en een natte pyjama? Gebruikt dan incontinentie pants in de nacht. Om veilig uzelf te beschermen, raden wij de TENA Pants Super of de Attends Pull-Ons 5 of 8 aan. Om volledig beschermd te zijn en zeker te willen zijn voor een veilige nachtrust, dan raadden wij ten alle tijden een slip aan.

Soorten incontinentiemateriaal voor ontlastingsverlies/fecesincontinentie

TENA producten:

 • TENA Slip Plus
 • TENA Slip Super
 • TENA Slip Maxi
 • TENA Flex
 • TENA Comfort

Attends producten:

 • Attends Contours
 • Attends Pull-Ons
 • Attends Faecaal F6 Inlegger

Soorten Incontinentiemateriaal speciaal voor mannen

Waar kun je incontinentiemateriaal kopen?

Alle soorten incontinentiemateriaal kunt u uiteraard bij 123incontinentie kopen! Ons motto is: incontinentiemateriaal hoeft niet duur te zijn, dus daar houden wij ons aan. Bij ons besteld u goedkoop uw incontinentiemateriaal voor mannen en vrouwen. Telefonisch bestellen is natuurlijk ook mogelijk.