100% DISCREET

Vertrouwd & Anoniem

SUPERSNEL

Zelfde dag verzonden

Bedplassen als volwassene

Bedplassen als volwassene

Bedplassen als volwassene? Wij informeren u graag over de oorzaken, hoe bedplassen als volwassene te voorkomen, de behandelingen, de oplossingen en welke soorten incontinentiemateriaal geschikt zijn om te gebruiken.

Plassen in bed gebeurt natuurlijk vaker bij kinderen dan bij volwassenen. Toch plast bijna 2% van de volwassenen in Nederland gedurende de nachtrust. Deze volwassenen kunnen verschillende soorten profielen hebben, namelijk licht urineverlies, matig urineverlies of zwaar urineverlies. U zou denken dat vrouwen vaker per ongeluk plassen in hun broek, echter is dit niet zo. Mannen plassen gemiddeld meer dan vrouwen. Wij als webshop noemen ongewenst urineverlies geen schaamte, wij noemen het ‘anders zijn dan anderen’.

Oorzaken van bedplassen als volwassene:

Wetenschappers noemen bedplassen bij volwassenen met een mooi woord: ‘Enuresis Nocturna’. Er zijn meerdere oorzaken van bedplassen, namelijk:

  • Erfelijk
  • Kleine blaas
  • Stressincontinentie
  • ADHD
  • Trauma
  • Nieren die teveel ADH stoffen (vochthouders) produceren

Hoe te voorkomen?

Veel drank/water kan natuurlijk een probleem zijn voor mensen met incontinentie. Bezuinigen op drinken is echter geen oplossing, aangezien het kan lijden tot uitdroging, nierstenen en constipatie. Deze gevolgen kunnen uw blaas irriteren en de symptomen erger maken. Indien u gedurende uw nachtrust last heeft van ongewenst bedplassen, dan kunt u overwegen om in de avond minder te drinken dan in de ochtend en middag. Wij adviseren ten alle tijden om weinig tot geen alcohol meer te nuttigen. Wat wij wel adviseren is het zetten van een nachtwekker zodat u even kunt urineren. Liever 2 minuten naar de toilet dan 10 minuten lang uw bed verschonen. Wilt u ’s nachts gewoon door kunnen slapen zonder een nachtwekker? Gelukkig leveren wij discreet incontinentiemateriaal welke speciaal geproduceerd zijn voor nachtelijk gebruik. Wij adviseren alléén slips en inleggers.

slipsinleggers